Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων σας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε και διαφυλάττουμε κάθε προσωπική πληροφορία που μας παρέχετε ή αντλούμε κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας. Σκοπός της δημοσίευσης της πολιτικής μας στο ευαίσθητο αυτό θέμα είναι να ενημερώνεται εκ των προτέρων ο υποψήφιος χρήστης της ιστοσελίδας για τις πληροφορίες και τα προσωπικά δεδομένα, που συλλέγουμε στην ιστοσελίδα μας, πώς τις χρησιμοποιούμε, πώς τις προστατεύουμε και ποιές επιλογές έχει ως προς την ιδιωτικότητά του.

Το γραφείο μας διατηρεί το μονομερές δικαίωμα μεταβολής της εν λόγω πολιτικής. Για το λόγο αυτό σας καλούμε να ενημερώνεστε τακτικά σχετικά με την πολιτική μας προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Ι. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Τα προσωπικά δεδομένα είναι πληροφορίες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση ενός φυσικού προσώπου. Εκτός από τις πρωταρχικές τέτοιες πληροφορίες, σημαντικές είναι πολλές φορές και λοιπές δευτερεύουσες πληροφορίες που συνδέονται με συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο (όπως, ενδεικτικά, οι πηγές και το ύψος των εσόδων του, οι συνήθειές του εν γένει κ.λπ.) 

Το γραφείο μας συλλέγει και επεξεργάζεται συγκεκριμένα δεδομένα στα πλαίσια της παροχής των νομικών υπηρεσιών του. Τα περισσότερα από αυτά μας παρέχονται από τους ίδιους τους εντολείς ή για λογαριασμό του και σχετίζονται με το χειρισμό των υποθέσεών τους.

Η προστασία όλων αυτών των δεδομένων είναι σημαντική για εμάς. Στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ειλικρινείς και διαφανείς, όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, που συλλέγουμε, καθώς και τον τρόπο που τα επεξεργαζόμαστε βάσει του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (γνωστού ως “GDBR”) της ΕΕ. Η επιχείρησή μας συμμερίζεται απόλυτα την ανησυχία σας σε σχέση με τα προσωπικά σας δεδομένα.

Το μοναδικό είδος προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε είναι

  • το ονοματεπώνυμό σας και το επάγγελμά σας, εφόσον μας το γνωστοποιήσετε.
  • Στοιχεία επικοινωνίας όπως διεύθυνση κατοικίας, αριθμό σταθερού και κινητού τηλεφώνου και ηλεκτρονική διεύθυνση
  • Πιθανότατα, στα πλαίσια χειρισμού υποθέσεώς σας να σας ζητηθεί και αναλυτικό βιογραφικό, του οποίου η παροχή τελεί πάντα υπό τη δική σας συναίνεση.

Μπορούμε επίσης να συλλέξουμε πληροφορίες από τη χρήση του site μας, που κάνετε, μέσω των COOKIES.

ΙΙ. ΠΩΣ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ

Το γραφείο μας δε θα δώσει ποτέ, εν γνώσει του, τα στοιχεία σας σε κανένα τρίτο μέρος και για κανέναν απολύτως λόγο, εκτός αν πρόκειται για τρίτα πρόσωπα, με τα οποία θα επιλέξουμε να συνεργαστούμε για να μας προσφέρουν υπηρεσίες ΙΤ, τα οποία, ωστόσο, δεν είναι εξουσιοδοτημένα, ούτε έχουν δυνατότητα να κρατούν, χρησιμοποιούν ή να επεξεργάζονται με οποιονδήποτε τρόπο τα δεδομένα σας για άλλους σκοπούς, από αυτούς για τους οποίους τους ανατίθενται. Εννοείται φυσικά ότι οι πληροφορίες αυτές θα δίδονται και στις δημόσιες αρχές εφόσον απαιτηθούν δια της νομίμου οδού.

Το γραφείο μας μεριμνά για την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών της ιστοσελίδας του.

ΙΙΙ. Μηχανισμός αυτόματης αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων

Στον ιστότοπό μας και στο link «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», ο εκάστοτε επισκέπτης δύναται εύκολα να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα για να επικοινωνήσει με το δικηγορικό γραφείο μας και να συζητήσει το θέμα που τον απασχολεί και να ζητήσει αξιόπιστες και εξειδικευμένες νομικές συμβουλές.

Δια της αποστολής του ηλεκτρονικού του μηνύματος, στο οποίο καταχωρεί και στα προσωπικά στοιχεία, που του ζητούνται, αποδέχεται την καταχώρηση των στοιχείων του σε λίστα παραληπτών τακτικών μηνυμάτων. Εννοείται ότι, κατά την λήψη του Newsletter παρέχεται και η δυνατότητα διαγραφής του από τη συγκεκριμένη λίστα (unsbuscribe). 

Το γραφείο μας διατηρεί το δικαίωμα να επεξεργάζεται τμήμα ή το σύνολο των στοιχείων, που έχουν αποστείλει οι χρήστες για λόγους στατιστικούς και βελτίωσης των παρεχομένων υπηρεσιών – πληροφοριών του.